Det er når de andre gir opp den virkelig kommer: Canter 4x4
Hvis du har behov for å kjøre på vanskelige steder fra tid til annen, er Canter 4x4 den rette bilen for deg. Enten du trenger en bil for vintervedlikehold med snøplog eller om sommeren som transportkjøretøy i offentlig tjeneste - Canter viser stor variasjon og effektivitet. Ved kjøring på vei uten innkoblet 4x4 sparer den drivstoff, mens den tar seg svært godt frem i vanskelig terreng med innkoblet 4-hjulsdrift med reduksjonsgear og 50 kW motorbrems - uavhengig av om det er opptil 60% motbakke eller bratt utforbakke. Dens meget gode bakkeklaring sørger for at det ikke oppstår skader på understellet. Også når det gjelder nyttelast setter Canter 4x4 standard. Opptil 3,7 t takket være den effektive 129 kW BlueTec® 6-motoren (175 hk) og den dreiemomentforsterkende variable turboladergeometrien (VTG). Med to akselavstander samt enkelt eller dobbelt førerhus sikrer den at du og dine ansatte også kommer seg dit de skal selv om veien stopper.
Fordeler
Fordelene
 • God manøvreringsevne både i terrenget og på veien
 • Høy trekkraft
 • God klatreevne
 • Høy bakkeklaring
 • Innkoblbar 4-hjulsdrift
 • Innkoblbart reduksjonsgir
 • Høy nyttelast og høye aksellaster
 • Påbyggsvennlig ramme
 • Høytliggende differensialer foran og bak
 • To akselavstander (3.415/3.865 mm)
 • To førerhusvarianter (enkelt og dobbelt førerhus)
 • God sikt i alle retninger
 • Effektiv 129 kW (175 hk) BlueTec® 6-motor iht. Euro VI utslippsstandard
 
Kort oppsummert
Du kan alltid regne med at nye Canter 4x4 vil hjelpe deg med å få jobben gjort. Dens høye nyttelast og rammen med gode påbyggsmuligheter gjør den til et svært praktisk valg – og ikke bare i ulendt terreng. Canter gjør full bruk av sin effektivitet og drivstoffbesparende evne i enhver situasjon, enten du kjører på veien med 4-hjulsdriften utkoblet eller bruker dens kraftige trekkevne i uveisomt terreng. Du sitter også ideelt for å møte krevende kjøresituasjoner, takket være bremsesystemet som er utviklet for krevende offroad-bruk og den ergonomisk utformede nye cockpiten.
4-hjulsdrift
4-hjulsdrift
Canter – 4-hjulsdrift
Den jevne fordelingen av drivkraft til for- og bakaksel sikrer høy trekkraft på alle hjul. 4-hjulsdriften kan kobles inn og ut; noe som gjør systemet meget fleksibelt og effektivt. Den selvsperrende differensialen i forbindelse med reduksjonsgir sikrer enda bedre terrengegenskaper. Og når forhjulene er frikoblet reduseres slitasjen, drivstofforbruket og svingdiameteren. Takket være den store girspredningen takler girkassen både langsom kjøring offroad og høye hastigheter på veien.
Motor
Motoren
Canter – motor
Leveres med den effektive 129 kW (175 hk) motoren med BlueTec® 6. Lave utslipp er sikret ved eksostilbakeføring (EGR), dieselpartikkelfilter og BlueTec® 6. Ved innsprøytning av AdBlue skjer en selektiv katalytisk reduksjon, som i katalysatoren omdanner nitrogenoksider til ufarlig vann og nitrogen. Den variable turboladergeometrien (VGT) sørger allerede ved lave turtall for optimal motorrespons og et gjennomgående høyt dreiemoment.
Nyttelast
Nyttelasten
Canter – nyttelast
Canter 4x4 har en chassislastekapasitet på opptil 3.685 kg. Med aksellaster på opptil 6 t samt et 24 V grensesnitt og kraftuttak som kan leveres fra fabrikk om ønskelig, er det mulig å tilpasse et bredt spekter av påbyggsløsninger.
Bremsesystem
Bremsesystemet
Canter – bremsesystem
Meget godt grep på veien, maksimal bremseeffekt i terrenget. Godt beskyttet mot støv og skitt: Trommelbremsene foran og bak sikrer jevn bremsing med ABS og elektronisk bremsekraftfordeling (EBD).
Kontrollsenter
Kontrollsenteret
Canter – kontrollsenter
Ut av allfarvei, trykk på en knapp, full trekkraft: I den nye cockpit på Canter 4x4 er alle bryteren plassert akkurat der du forventer det. Girspaken er lett tilgjengelig plassert i dashbordet og forenkler gjennomgangen til passasjersiden.
Førerhuskonsept
Førerhuskonseptet
Canter – førerhuskonsept
Vårt bulldoggførerhuskonsept er preget av lite overheng foran og dermed den best mulige oversikt - de beste forutsetninger for 4-hjulstrekk og manøvrering i terrenget. Det doble førerhuset har opptil sju fullverdige sitteplasser, to store oppbevaringsbokser under baksetet og rikelig benplass for alle passasjerer. I det enkle førerhuset er det tre sitteplasser og et stort antall oppbevaringsmuligheter. Seteryggen på det midterste forsetet kan legges ned og kan brukes til oppbevaring av ting eller som skrivebord.
Overhengsvinkel/bakkeklaring
Overhengsvinkel og bakkeklaring
Canter 4x4 har foran en overhengsvinkel på 35 grader, bak 25 grader. Bakkeklaringen ligger mellom 185 og 320 mm. Bulldoggførerhuskonseptet optimerer forholdet mellom lasteplass og total kjøretøylengde. Dermed garanteres meget god manøvrerbarhet i terrenget.
 
Canter – overhengsvinkel og bakkeklaring
Canter – 4x4Canter – 4x4 Canter - 4x4 oversiktCanter – 4x4 vintervedlikeholdECOFFICIENCY effektivitetspakke
Bruk av infokapsler
For å kunne gi nettsiden en optimal oppbygning og forbedre den fortløpende bruker Daimler infokapsler. Ved å fortsette å bruke nettsiden samtykker du i at infokapsler benyttes.